Fränk Schleck is betrapt op doping en doet niet meer mee in de Tour

Fränk Schleck is positief bevonden bij een dopingcontrole in de Tour de France. Zijn ploeg heeft laten weten dat hij niet terug zal keren in de Tour dit jaar. Bij de Luxemburgse wielrenner zijn sporen aangetroffen van een verboden vochtafdrijvend middel. De Radioshack-Nissan-renner zou diureticum xipamide hebben gebruikt. Xipamide kan helpen een hoge bloeddruk te bestrijden en gewicht te verliezen, maar ook om het gebruik van spierversterkende hormonen te maskeren. De 32-jarige wielrenner is in eerste instantie niet geschorst omdat hij het recht heeft om binnen vier dagen een tweede test te laten afnemen. De dopingcontrole vond plaats na afloop van de etappe van Saint-Paul-Trois-Châteaux naar Le Cap d’Agde, die afgelopen zaterdag gereden werd. De Luxemburger stond twaalfde in het algemeen klassement. Vorig jaar werd Schleck derde in de Tour. Vorige week werd Rémy Di Grégorio van de ploeg Cofidis aangehouden. Hij wordt verdacht van het vervoeren van dopingproducten. De actie zou betrekking hebben op een onderzoek dat vorig jaar werd geopend toen hij nog voor de Kazachse ploeg Astana reed. Cofidis heeft de renner geschorst. AP, Reuters

Voor meer Tour zie Sport: 10 & 11