De Jong voor 15 miljoen van Twente naar Gladbach

Twente kreeg nog nooit zoveel geld voor een van zijn voetballers.

Mönchengladbach. De overgang van Luuk de Jong van FC Twente naar Borussia Mönchengladbach is gisteren rondgekomen. De Bundesligaclub zou 15 miljoen euro betalen voor de spits, een recordbedrag voor zowel Twente als de Duitse club. De 21-jarige De Jong tekent in Duitsland voor vijf seizoenen.

Het is de eerste keer dat Borussia, de nummer vier in de Bundesliga afgelopen seizoen, meer dan 10 miljoen betaalt voor een speler. Twente heeft nog nooit zoveel geld gekregen voor de transfer van een van zijn voetballers. Brian Ruiz was tot nog toe de duurste Twentenaar. Hij ging voor 12 miljoen euro naar het Engelse Fulham.

De Jong speelde drie seizoenen voor FC Twente. De aanvaller, die tijdens het EK in de Oranje-selectie zat, kwam naar Twente van De Graafschap. Met die overgang was 900.000 euro gemoeid.

De jongere broer van Ajacied Siem de Jong brak afgelopen seizoen door in de Eredivisie. De spits trof toen 25 maal doel. In totaal was hij goed voor 59 goals voor de Tukkers. In Oranje scoorde hij één keer in zeven interlands. Naar verluidt heeft FC Twente Luc Castaignos op het oog als vervanger van De Jong. De jonge aanvaller speelde eerder voor Feyenoord, alvorens hij werd verkocht aan het Italiaanse Internazionale. In Milaan kwam hij niet veel aan spelen toe. Castaignos heeft enkele aanbiedingen op zak, maar zijn voorkeur lijkt uit te gaan naar Twente. Novum