Branson wil Virgin Records terug

Richard Branson heeft plannen om Virgin Records terug te kopen. De Britse miljardair twitterde gisterenavond dat hij de mogelijkheid onderzoekt. „Het is een uitdaging een onafhankelijk en dynamisch nieuw platenlabel op te zetten”, aldus Branson.

Virgin Records werd ruim 40 jaar geleden door Branson opgericht. Het platenlabel bracht muziek uit van onder andere Mike Oldfield, de Sex Pistols en de Simple Minds.

Branson verkocht het platenlabel begin jaren negentig aan EMI en gebruikte de opbrengst voor de financiering van zijn eigen luchtvaartmaatschappij.

De eigenaar van EMI, de Amerikaanse bank Citigroup, wil EMI verkopen. De meeste genoemde koper is het Amerikaanse Universal. Omdat dit bedrijf een heel groot marktaandeel heeft op de muziekmarkt, is de verwachting dat een deel van het bedrijf moet worden afgestoten om de mededingingsautoriteiten tegemoet te komen. Als gevolg daarvan zou EMI mogelijk te koop komen.