Zo gaat de Punisher om met vieze was in nieuwe korte film

screenshot uit de korte film Dirty Laundry

Acteur Thomas Jane keerde dit weekend tijdens stripboekfestival Comic-Con International 2012 even terug in de rol van anti-held Frank Castle, ook wel beter bekend als The Punisher. In de tien minuten durende korte film Dirty Laundry deed hij een reprise als gewelddadige burgerwacht.

In 2004 vertolkte Jane al eerder de rol van The Punisher (Imdb), de remake van de gelijknamige film uit 1989 waar onder andere Jeroen Krabbé in speelde. The Punisher is een personage van stripboekenimperium Marvel dat uit wraak voor de gewelddadige moord van zijn familie alle criminelen wil straffen door ze te vermoorden.

Dirty Laundry werd gemaakt door onafhankelijke filmmakers en niet door Marvel, die ook de Punisher-stripboeken uitgeeft. Naast Jane speelt ook acteur Ron Perlman (Sons of Anarchy, Hellboy) een bescheiden rolletje in de korte film. Bekijk hieronder Dirty Laundry:

Of Jane binnenkort nog eens te zien is als Frank Castle in een bioscoopfilm is onduidelijk, de wil is er kennelijk wel gezien de bijdrage van de acteur. De film uit 2004 was geen groot kassucces, en het vervolg The Punisher: War Zone (waar Jane werd vervangen door acteur Ray Stevenson) nog minder.

    • Hans Klis