Weer

Vannacht vallen vooral in het noorden weer flinke buien, mogelijk ook met onweer.

Morgen blijft het noorden bewolkt met af en toe regen. In de rest van het land is het geruime tijd droog. Bovendien komt de zon te voorschijn, het meest in het zuiden en oosten. De temperatuur kan daar oplopen tot rond de 23 graden. Het zal er zelfs tamelijk klam gaan aanvoelen. In het noorden wordt het slechts een graad of 18.

Donderdag begint met flinke buien. Sommige gaan vergezeld van onweer. In de loop van de middag maken de buien vanuit het westen plaats voor flinke opklaringen. Er staat een stevige westenwind. Met temperaturen van een graad of 17 is het erg fris voor de tijd van het jaar.

Vrijdag komt het noorden er redelijk van af. Het is droog met geregeld zonneschijn. In de zuidelijke helft van het land is het veelal bewolkt met wederom flinke buien, mogelijk ook met onweer. Het wordt overdag een graad of 18.

Zaterdag kan er in het zuiden nog een bui vallen. Elders is het droog met wolkenvelden en vooral langs de kust ook flinke zonnige perioden.

Zondag is het overal droog met afwisselend zon en bewolking. Na het weekend volgt een serie warme en vrij zonnige zomerdagen.