Voetbalnieuws

Ismail Aissati speelt komend seizoen bij Vitesse. Het contract van de 23-jarige middenvelder bij Ajax liep af en hij ging niet in op een lagere aanbieding van de club uit Amsterdam. Aissati is donderdag in de wedstrijd tegen Plovdiv in de voorronde van de Europa League al speelgerechtigd voor de ploeg van trainer Fred Rutten.

Fabio Capello wordt de nieuwe bondscoach van Rusland. De 66-jarige Italiaan volgt Dick Advocaat op. Capello stapte in februari op als bondscoach van Engeland nadat de Engelse voetbalbond FA besloten had om John Terry naar aanleiding van een racismeschandaal de aanvoerdersband af te pakken zonder met Capello te overleggen. Capello was vier jaar bondscoach van Engeland. Eerder werkte hij als trainer voor AC Milan, Real Madrid, AS Roma en Juventus.

Feyenoorder Ron Vlaar wil zijn carrière voortzetten bij Aston Villa. Dat vertelde technisch directeur van Feyenoord Martin van Geel gisteren aan RTV Rijnmond. Feyenoord wilde het contract van de verdediger openbreken. „Maar dat was voor hem geen optie.” Vlaar was zondag in Birmingham om met Villa te praten.

Het Europees kampioenschap van deze zomer is minder winstgevend voor de UEFA dan de uitgave van vier jaar geleden. Dat zei toernooidirecteur Martin Kallen gisteren. De winst die UEFA opstrijkt na het toernooi in Polen en Oekraïne is vooral lager omdat extra uitgaven moesten worden gedaan om Polen en Oekraïne te helpen met de organisatie. De twee landen moesten bijvoorbeeld hun infrastructuur flink verbeteren. In 2008 hield de Europese voetbalbond nog 250 miljoen euro over aan het toernooi in Oostenrijk en Zwitserland. Definitieve cijfers voor afgelopen EK zijn nog niet bekend, die komen begin volgend jaar naar buiten.

Robin van Persie is door de UEFA genomineerd voor de titel Europees Voetballer van het Jaar. De Arsenal-aanvaller is een van de 32 genomineerden, waar journalisten uit UEFA-landen op kunnen stemmen. 30 augustus wordt bekend wie de beste speler van Europa 2012 is. Vorig seizoen, toen de prijs voor het eerst werd uitgereikt, werd Lionel Messi – dit jaar ook genomineerd – verkozen.

Voor Danny Koevermans zit het seizoen in de Amerikaanse competitie MLS erop. De 33-jarige spits van Toronto FC scheurde zaterdag in de uitwedstrijd bij New England Revolution zijn voorste kruisband af. De viervoudig international moet zes tot negen maanden revalideren.