Verdachte steekpartij Rotterdamse basisschool in België opgepakt

De afgezette Augustinus-basisschool, vlak na de steekpartij. Foto Maikel Coomans / Twitter / @maikelcoomans85

De 42-jarige man die wordt verdacht van de fatale steekpartij in een school in Rotterdam is aangehouden. Dat bevestigt een politiewoordvoerder vandaag tegenover persbureau Novum. Bij het incident kwam een 30-jarige vrouw om het leven. Een tweede vrouw van 29 raakte gewond.

Update 19:22: De man is gisteren opgepakt in Antwerpen als verdachte van een ander misdrijf. Vandaag bleek dat het om de 42-jarige verdachte van de steekpartij ging. Nederland gaat België vragen de man uit te leveren, meldt de politie.

Na een tevergeefse klopjacht gaf de politie een opsporingsbericht uit met de waarschuwing dat de man mogelijk een mes bij zich heeft en gewelddadig kan zijn. Ook werd gemeld dat hij mogelijk in het buitenland verbleef. Waar de man is aangehouden, kon de woordvoerder niet direct zeggen. Later op de avond wordt meer bekendgemaakt.

De steekpartij vond plaats in de hal van de basisschool in de Josephstraat in het Oude Westen. Het zou gaan om een moeder van een leerling uit groep zes. De vrouw die gewond raakte was de ex-vriendin van de verdachte.

Het incident volgde op een ruzie die de man op op de West-Kruiskade in Rotterdam had met zijn 29-jarige ex-vrouw. via de Josephstraat kwamen ze bij de school terecht, zo verklaarde de politie destijds tegenover nrc.nl.

Een 30-jarige vriendin die haar probeerde te helpen, werd daar door de man doodgestoken. De kinderen van de basisschool werden hierna opgevangen door leerkrachten op school en zouden niets van de steekpartij hebben gezien, omdat ze in een andere ruimte zaten bij een voorstelling.

Het OM in Rotterdam heeft tienduizend euro uitgeloofd voor de gouden tip. Of die wordt uitgekeerd, is onbekend.

    • Annemarie Coevert