Uitgelicht

Film

A Cinderella Story. (Mark Rosman, 2004, VS). We worden weliswaar overspoeld met sprookjes, in de bioscoop (Mirror Mirror, Snow White and the Huntsman) en op de televisie (Once Upon a Time), maar in feite is het niets nieuws. In A Cinderella Story wordt het verhaal van Assepoester geplaatst op een hedendaagse middelbare school. Hilary Duff speelt Assepoester en verliest niet haar glazen muiltje, maar haar mobieltje op het gemaskerde bal. Chad Michael Murray (One Tree Hill) is haar charmante prins, een populaire sporter die liever naar een serieuze universiteit wil. Jennifer Coolidge speelt heerlijk schmierend de boze stiefmoeder.Net 5, 20.30-22.25u.

Anger Management. (Peter Segal, 2003, VS). Na het zien van Jack and Jill zou je het bijna niet geloven, maar er was een tijd dat Adam Sandler in best aardige films speelde. Dit is er een van, hoewel enigszins langdradig. Jack Nicholson speelt een psychiater die gespecialiseerd is in de behandeling van patiënten met woede-uitbarstingen. Sandler speelt zakenman Dave Buznik, die na een overtrokken incident in het vliegtuig onder behandeling komt bij Nicholson. De film is onlangs vertaald naar een tv-serie, met Charlie Sheen als de therapeut agressieregulatie.Veronica, 20.30-22.30u.

Scary Movie. (Keenen Ivory Wayans, 2000, VS). Melige komedie die ontelbaar veel horrorfilms op de hak neemt, waaronder Scream, I Know What You Did Last Summer en The Blair Witch Project. Anna Faris speelt Cindy Campbell, die samen met haar vriendengroep per ongeluk een man aanrijdt. Een jaar later vermoordt een mysterieuze man één voor één de leden van de vriendengroep. De film werd een onverwachte hit en kreeg nog vier vervolgen, die lang niet zo leuk zijn als de eerste. RTL 7, 22.25-00.05u.

Op Hoop Van Zegen. (Guido Pieters, 1986, NL). De vijfde verfilming al van het gelijknamige toneelstuk van Herman Heijermans uit 1900, met de inmiddels gevleugelde uitdrukking „de vis wordt duur betaald”. De vijftienjarige Barend (Danny de Munk) probeert uit het armoedige vissersleven te ontsnappen. Reder Bos (Rijk de Gooyer) laat een lekke vissersboot uitvaren, in de hoop verzekeringsgeld op te kunnen strijken. De cast bestaat uit toenmalige sterren, met onder anderen Kitty Courbois, Huub Stapel, Lex Goudsmit en Ramses Shaffy. Het oorspronkelijke verhaal werd enigszins aangepast, waardoor Barend een brutaal ventje is geworden en een relatie krijgt met de dochter van reder Bos.RTL 8, 20.30-22.40u.

Entertainment

De ouders van Michael Boogerd. Omroep Max zoekt de ouders op van Bekende Nederlanders. Vandaag oud-wielrenner Michael Boogerd, die na het tv-programma Sterren dansen op het ijs de overstap maakte naar een professionele schaatscarrière bij Holiday on Ice. Daar was zijn vader eerst niet zo gelukkig mee.Ned. 1, 21.05-21.35u.

Informatief

Natuur op 2: Madagaskar. Derde en laatste deel van de natuurdocumentaire over Madagaskar. Over de grote droogte in het zuiden en westen van het eiland, waar soms een jaar lang geen regen valt. Dat levert bijzondere planten en dieren op, die nergens anders voorkomen.Ned. 2, 20.20-21.15u.

München 1970 – Als der Terror zu uns kam. Bijna iedereen kent de aanslag die Palestijnse terroristen in 1972 op de Israëlische sportploeg pleegden tijdens de Olympische Spelen in München. Elf leden van de sportploeg vonden bij die aanslag de dood. Maar twee jaar eerder ging er aan het drama al het nodige vooraf. Twaalf dagen lang werd er in 1970 in München een reeks antisemitische aanslagen gepleegd: de poging tot kaping van een vliegtuig, de brandstichting in een Joods bejaardentehuis, de bomaanslagen op twee vliegtuigen. Deze documentaire legt het verband. ARD, 22.45-00.15u.

Sport

The story of the women at the Games. Vandaag het tweede deel in een documentairedrieluik over vrouwelijke deelnemers aan de Olympische Spelen, Speed and Grace. In deze aflevering zien we hoe de Olympische vrouwen langzaamaan hun plaats veroverden in de Spelen: eerst bij meer vrouwelijke sporten als turnen en atletiek, later ook in het zwemmen. Christa Rothenburger wist zelfs als eerste vrouw in één jaar tijd een medaille te winnen op zowel de Zomer- als de Winterspelen.Canvas, 21.20-22.20u.

Studio Sportzomer: De avondetappe. Vandaag beleeft de Tour de France zijn tweede rustdag, maar De avondetappe (en de andere Tourprogramma’s) gaat gewoon door. De Tour ligt dan ook niet stil: tijdens de vorige rustdag werd de Franse Cofidis-renner Rémy Di Grégorio gearresteerd op verdenking van dopingvervoer. Of er vandaag weer zo’n schandaal aan het licht komt is nog maar de vraag, maar Mart Smeets zit in elk geval klaar voor u.Ned. 1, 23.00-00.05u.