Naalden in broodjes op vluchten vanaf Schiphol

Cateraar Gate Gourmet aan het werk op Hong Kong International Airport. Foto Hollandse Hoogte / Kees Metselaar Afternoon at Chek lap Kok, Hong Kong International Airport. Gate gourmet catering Jet Airways. Photo Kees Metselaar/Hollandse Hoogte

In broodjes die zondag zijn geserveerd op vier vluchten van Delta Airlines vanuit Schiphol naar de Verenigde Staten zijn naalden aangetroffen. Een passagier raakte daardoor lichtgewond. De broodjes zijn afkomstig van het Amsterdamse cateringbedrijf Gate Gourmet.

Delta Air Lines onderzoekt samen met de FBI hoe de naalden in de broodjes terecht konden komen, meldt persbureau AP.

In totaal werden in vijf kalkoensandwiches naalden gevonden op twee vluchten naar Atlanta, een naar Seattle en een naar Minneapolis. Zodra de naalden werden ontdekt, verving het vliegtuigpersoneel de sandwiches voor pizza.

Het is nog niet bekend hoe de naalden in de broodjes van Gate Gourmet terecht zijn gekomen. Het bedrijf is een intern onderzoek gestart. Er zijn geen gelijksoortige meldingen van andere vliegtuigmaatschappijen binnengekomen, laat een woordvoerder van het bedrijf weten.

Delta Air Lines laat weten dat de controle op het vliegtuigvoedsel is verscherpt. Zolang het onderzoek naar de naalden loopt, wordt meer gebruik gemaakt van voorverpakt eten.

    • Lex Boon