Luuk de Jong voor recordbedrag naar Gladbach

Luuk de Jong tijdens een eredivisiewedstrijd tegen RKC Waalwijk, waarin hij twee keer scoorde. Foto NRC / Bas Czerwinski

Luuk de Jong maakt de overstap van FC Twente naar de Duitse club Borussia Mönchengladbach. De transfer van de 21-jarige Spits kwam vanmiddag rond, en levert FC Twente vijftien miljoen euro op, een recordbedrag voor zowel Twente als de Duitse club, zo schrijft persbureau Novum.

De 21-jarige De Jong tekent in Duitsland voor vijf seizoenen. Het is de eerste keer dat Borussia, de nummer vier in de Bundesliga afgelopen seizoen, meer dan tien miljoen betaalt voor een speler.

Brian Ruiz was tot nog toe de duurste Twentenaar. Hij ging voor twaalf miljoen euro naar het Engelse Fulham.

De Jong speelde drie seizoenen voor FC Twente. De aanvaller, die tijdens het EK in de Oranje-selectie zat, kwam naar Twente van De Graafschap voor een bedrag van 900.000 euro.

De jongere broer van Ajacied Siem de Jong brak afgelopen seizoen door in de Eredivisie. De spits trof in de competitie 25 maal doel namens Twente. In totaal was hij goed voor 59 goals voor de Tukkers. In Oranje scoorde hij een keer in zeven interlands.

AD meldt dat Luc Castaignos vrijwel zeker De Jong zal vervangen bij FC Twente. De jonge aanvaller speelde eerder voor Feyenoord, alvorens hij werd verkocht aan het Italiaanse Internazionale. In Milaan kwam hij echter niet veel aan spelen toe. Castaignos heeft enkele aanbiedingen op zak, maar zijn voorkeur lijkt uit te gaan naar Twente.