Kortkolom binnenland

Veiligheidsregio’s niet voorbereid op storing

Den Haag. Veiligheidsregio’s beseffen onvoldoende hoe afhankelijk ze zijn van communicatievoorzieningen. Dat is de belangrijkste conclusie uit het onderzoek dat het ministerie van Veiligheid en Justitie liet uitvoeren naar een storing bij KPN in Rotterdam in juli vorig jaar. Het communicatienetwerk voor hulpdiensten, C2000, lag in meerdere veiligheidsregio’s urenlang plat. Een rampenplan dat rekening houdt met totale uitval van telecommunicatieverbindingen blijkt in alle vier de onderzochte regio’s te ontbreken. (Novum)

Naalden in broodjes op vluchten van Schiphol

Amsterdam. In broodjes die zondag zijn geserveerd op vier vluchten van Delta Airlines vanaf Schiphol naar de Verenigde Staten zijn naalden aangetroffen. Een passagier raakte daardoor lichtgewond. Delta Airlines onderzoekt samen met de FBI hoe de naalden in de broodjes terecht konden komen. In totaal werden in vijf kalkoensandwiches naalden gevonden op twee vluchten naar Atlanta, een naar Seattle en een naar Minneapolis. (Novum, AP)

Wietplantage ontdekt in viaduct over A73

Linden. De politie heeft in een holle ruimte in een viaduct over de A73 bij Linden een oude hennepkwekerij ontdekt. Een tip leidde gisteravond tot de opmerkelijke vondst, zo laat de politie weten. De wietplantage, die niet meer in gebruik was, zat in een ruimte onder het wegdek. Een ladderwagen van de brandweer werd ingezet om de kwekerij binnen te komen. (Novum)