Geen gewonden bij grote brand in toren Istanbul

Donkere rookwolken boven het centrum van Istanboel, in het district Besiktas, waar een toren met 42 verdiepingen in brand staat.
Donkere rookwolken boven het centrum van Istanboel, in het district Besiktas, waar een toren met 42 verdiepingen in brand staat. Foto AFP / Saygin Serdaroglu

In het centrum van Istanbul is een grote brand uitgebroken in een woon- en kantoortoren met 42 verdiepingen. Uit het hele gebouw kwamen vanochtend grote rookwolken op. De Turkse brandweer heeft het vuur inmiddels geblust. Volgens functionarissen zijn er geen gewonden gevallen.

De brand woedde in de isolatie van de buitengevel en werd aangewakkerd door de harde wind. Volgens gouverneur Huseyin Avni begon de brand in het systeem voor de airconditioning, beneden in het het gebouw.

Er waren ruim 1.500 mensen in het gebouw aanwezig, maar die konden allemaal op tijd worden geëvacueerd. En nabijgelegen tankstation en omliggende gebouwen werden ook ontruimd. Om de brand in het gebouw van 150 meter hoog te blussen werd onder andere een blushelikopter ingezet. Eigenaar van het gebouw, Adnan Polat:

“Onze grootste beloning is dat er geen slachtoffers zijn gevallen. Dit gebouw heeft een alarmsysteem en dit incident heeft het belang daarvan aangetoond.”

Op video’s van CNN Türk en A HABER is te zien hoe delen van de voorgevel naar beneden kwamen.

    • Lex Boon