Boom vervangt geblesseerde Terpstra in tijdrit bij Spelen

Niki Terpstra doet op 1 augustus niet mee aan de tijdrit op de Olympische Spelen in Londen. De renner van Omega Pharma-Quick- Step heeft door zijn val in de Ronde van Polen problemen met de specifieke houding op de tijdritfiets. Bondscoach Leo van Vliet heeft Lars Boom als vervanger aangewezen. Terpstra kan zich nu volledig richten op de olympische wegwedstrijd, op zaterdag 28 juli.

Terpstra kwam een week geleden in Polen hard ten val. Hoewel er geen breuken werden geconstateerd, ondervindt Terpstra nog wel hinder van de klap. „Door zijn aangepaste programma, dat is opgesteld na zijn val, komt hij niet toe aan een goede voorbereiding op de tijdritfiets”, stelt Van Vliet. „Afgelopen maanden hebben beide mannen gelijkwaardige prestaties laten zien in de tijdritten.” Lieuwe Westra is de andere Nederlander die meedoet in de tijdrit.

Bij de Noorse ploeg heeft Thor Hushovd zich wegens ziekte afgemeld voor de Spelen. Voor de nu 34-jarige wereldkampioen van 2010 is het de tweede teleurstelling in korte tijd. De BMC-renner miste de Tour en stapte vorige week af in de Ronde van Polen. Hushovd wordt in de olympische ploeg vervangen door Vegard Stake Laengen. Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug en Alexander Kristoff zijn de drie andere geselecteerde Noren. (Novum)