Voorzitter Olympisch Comité Libië ontvoerd

Nabil Elalem, de voorzitter van het Olympisch Comité van Libië. Foto Olympic.ly

In hoofdstad Tripoli is gisteren de voorzitter van het Olympisch Comité van Libië ontvoerd. Nabil Elalem zat samen met een collega in een auto die werd tegengehouden door een groep gewapende mannen.

De collega mocht blijven zitten, Elalem moest met de nog onbekende mannen meekomen. Een andere collega van Elalem tegen persbureau Reuters:

“Ze zeiden tegen hem dat hij nodig was en met ze mee moest. Hij vroeg of hij zijn telefoon en laptop mee mocht nemen een daarna reden twee auto’s met hem weg.”

Een woordvoerder van het Olympisch Comité heeft laten weten dat de mannen zouden hebben gezegd dat ze van het leger waren. Het zou gaan om acht of negen bewapende mannen. De Libische minister van Sport spreekt van een criminele daad en eist de directe vrijlating van Elalem. Het is niet bekend waar hij op dit moment is.

In Libië genieten de milities, die eerder streden tegen het regime van wijlen Moammar Gaddafi, grote macht. Milities weigeren zicht te ontwapenen en botsingen tussen de milities en met de regering zorgen regelmatig tot het oplaaien van geweld in het land.