Voetbalnieuws

PSV en SC Heerenveen hebben een akkoord bereikt over de overgang van Luciano Narsingh. De vleugelaanvaller moet zelf nog tot overeenstemming komen met PSV. De 21-jarige Narsingh stond ook in de belangstelling van Ajax, maar PSV was bereid een hogere transfersom te betalen. Naar verluidt is met de transfer 4,1 miljoen euro gemoeid. De verwachting is dat Narsingh persoonlijk snel rond zal zijn met PSV. Narsingh brak afgelopen seizoen door in de eredivisie en werd geselecteerd voor het EK.

Theo Bos heeft zijn functie bij FC Dordrecht neergelegd. De 46-jarige trainer maakte zijn besluit bekend na het oefenduel met FC Presikhaaf. Bos, bij wie in januari alvleesklierkanker werd geconstateerd, treedt wegens zijn gezondheid terug. Bos trainde eerder Vitesse, FC Den Bosch en Polonia Warschau.

Thiago Silva komt de komende vijf jaar uit voor Paris Saint Germain. De 27-jarige Braziliaanse verdediger komt over van AC Milan. Milan meldde vorige week bij monde van eigenaar Silvio Berlusconi dat Silva samen met Zlatan Ibrahimovic verkocht was, voor in totaal circa 65 miljoen euro. Zlatans zaakwaarnemer Mino Raiola liet echter weten dat de deal nog niet rond was.

FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft alsnog stelling genomen in de corruptiezaak rond voormalig FIFA-voorzitter Joao Havelange. Volgens Blatter kan hij niet als erevoorzitter aanblijven. De kwestie staat tijdens het volgende FIFA-congres op de agenda. Uit vorige week gepubliceerde documenten van het Zwitserse openbaar ministerie bleek dat Havelange tijdens zijn bewind (1974-1998) miljoenen euro’s aan smeergeld heeft ontvangen.