'Syrië heeft geen zwaar wapentuig gebruikt bij de aanval op Tremseh'

Syrië heeft bij de aanval op het dorp Tremseh donderdag geen zwaar wapentuig gebruikt. Dat heeft een woordvoerder van het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken gisteren gezegd. De internationale gemeenschap heeft de aanval op Tremseh scherp veroordeeld. Bij het geweld kwamen zeker honderd mensen om het leven. Volgens de woordvoerder was er donderdag in Tremseh sprake van een militaire operatie tegen gewapende rebellen. Activisten en waarnemers van de Verenigde Naties zeggen juist te hebben gezien hoe het leger Tremseh bestookte met gevechtshelikopters en artillerie.

Het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) beschouwt het conflict in Syrië sinds gisteren als burgeroorlog. Dat betekent dat het internationaal humanitair recht van toepassing is op het land. Aanvallen op burgers of het mishandelen of doden van gevangenen kunnen worden gezien als oorlogsmisdaden. AP