Ook Kenny van Hummel uit de Tour

En weer verlaat een Nederlander de Tour. Sprinter Kenny van Hummel van Vacansoleil-DCM is tijdens de vijftiende etappe afgestapt met maagproblemen. Vacansoleil-DCM heeft met vertrek van Van Hummel nog maar vier renners in de Tour over. Het is de tweede keer dat de Brabander de ronde van Frankrijk niet uitrijdt. In 2009 moest hij afstappen

Van Hummel, links op de foto naast Peter Sagan, is vandaag afgestapt. Foto AO/Laurent Rebours

En weer verlaat een Nederlander de Tour. Sprinter Kenny van Hummel van Vacansoleil-DCM is tijdens de vijftiende etappe afgestapt met maagproblemen.

Vacansoleil-DCM heeft met vertrek van Van Hummel nog maar vier renners in de Tour over. Het is de tweede keer dat de Brabander de ronde van Frankrijk niet uitrijdt. In 2009 moest hij afstappen na een valpartij.

‘Hummeltje heeft er schijt aan’

Van Hummel heeft een naam opgebouwd als iemand die scherp is tijdens televisie-interviews. Zo had hij het na afloop van de tussensprint in de derde Tour-rit even aan de stok met Mark Cavendish. De Brit schold de Nederlander de huid vol, hij vond dat Van Hummel hem had afgesneden. Die reageerde fel:

“Ik weet niet waar hij het over heeft. Ik had een plan met Kris Boeckmans. Ik zou hem inhalen, naar rechts sturen en daarna was het gewoon een vrije sprint. [..] Cavendish klaagde dat ik ineens naar rechts reed, maar ik kan moeilijk over Kris heen fietsen. Daar heeft Hummeltje schijt aan.”

Ook Chavanel en Bernaudeu afgestapt

Eerder tijdens deze etappe stapte de Franse wielrenner Sylvain Chavanel al af. Ook Vincent Jerome, Brett Lancaster en Giovanni Bernaudeau gaven op.

Van Hummel is de achtste Nederlander van de achttien renners die uit de Tour is gestapt. Vorige week verlieten tal van Nederlanders de Tour: onder meer Mollema, Gesink, Ruigh, Veelers en Westra gaven er de brui aan.