Narsingh voor vijf seizoenen naar PSV, Ajax vist achter het net

Narsingh in actie tijdens een oefenduel tegen Noord-Ierland, begin juni. Foto AFP / Robin Utrecht

De transfer van Luciano Narsingh van SC Heerenveen naar PSV is rond. De clubs bereikten gisteren al een akkoord over de overgang, maar vandaag heeft de 21-jarige vleugelaanvaller zijn handtekening gezet voor vijf seizoenen, meldt Voetbal International.

Update 15.00 uur: inmiddels heeft PSV het nieuws officieel bekendgemaakt.

Ook Ajax had interesse voor de 21-jarige rechtsbuiten van Heerenveen. Maar “PSV ging vol voor mij, dat voelde ik”, zei hij vanochtend in het Eindhovens Dagblad. Naar verluidt is met de transfer 4,1 miljoen euro gemoeid.

Narsingh brak afgelopen seizoen definitief door bij Heerenveen. Hij gaf twintig assists en mede daardoor kon spits Bas Dost uitgroeien tot topscorer van de eredivisie. Narsingh maakte deel uit van de EK-selectie van Oranje, maar de tweevoudig international kwam in Polen en Oekraïne niet in actie. Narsingh speelde in de Ajax-jeugd.

PSV kocht vorig jaar al veel dure spelers: aanvallers Tim Matavz en Dries Mertens, middenvelders Georginio Wijnaldum en Kevin Strootman en doelman Przemyslaw Tyton. Zij brachten niet de felbegeerde landstitel. Deze zomer toont PSV zich opnieuw slagvaardig op de transfermarkt, met de terugkeer van trainer Dick Advocaat en aanvoerder Mark van Bommel.

Narsingh is vervanger van Zakaria Labyad – ondanks protest van PSV gepresenteerd bij Sporting Portugal. Ajax heeft afgelopen weekend nog willen voorkomen dat Luciano Narsingh naar PSV ging, meldt het Eindhovens Dagblad.