Narsingh niet naar Ajax, wel naar PSV

Luciano Narsingh gaat niet naar Amsterdam maar naar Eindhoven. De Nederlandse voetbalinternational tekent vanmiddag een contract dat hem voor vijf jaar aan PSV bindt. Ook Ajax had interesse voor de 21-jarige rechtsbuiten van Heerenveen. Maar „PSV ging vol voor mij, dat voelde ik”, zei hij vanochtend in het Eindhovens Dagblad.

Narsingh brak afgelopen seizoen definitief door bij Heerenveen. Hij gaf twintig assists en mede daardoor kon spits Bas Dost uitgroeien tot topscorer van de eredivisie. Narsingh maakte deel uit van de EK-selectie van Oranje, maar de tweevoudig international kwam in Polen en Oekraïne niet in actie. Narsingh speelde in de Ajax-jeugd.

PSV kocht vorig jaar al veel dure spelers: aanvallers Tim Matavz en Dries Mertens, middenvelders Georginio Wijnaldum en Kevin Strootman en doelman Przemyslaw Tyton. Zij brachten niet de felbegeerde landstitel. Deze zomer toont PSV zich opnieuw slagvaardig op de transfermarkt, met de terugkeer van trainer Dick Advocaat en aanvoerder Mark van Bommel. Narsingh is vervanger van Zakaria Labyad – ondanks protest van PSV gepresenteerd bij Sporting Portugal.

Feyenoord-aanvoerder Ron Vlaar vertrekt volgens het Algemeen Dagblad naar Aston Villa. Hij zou met de club uit de Engelse Premier League akkoord zijn. Vlaar stapte in januari 2006 over van AZ naar de Rotterdamse club. Afgelopen seizoen werd Feyenoord onder aanvoering van Vlaar tweede in de eredivisie. Die 27-jarige centrale verdediger werd geselecteerd voor Oranje en speelde op het EK twee wedstrijden.