Madonna beledigt Front National tijdens optreden

Gisteren werd bekend dat het Front National popster Madonna aanklaagt wegens belediging.

Marine Le Pen met een hakenkruis op haar voorhoofd, een fractie van een seconde: lang genoeg voor haar partij om er aanstoot aan te nemen. Vice-president Florian Philippot zei dat het Front „zo’n hatelijke vergelijking” niet kon accepteren en deze week een klacht zou indienen. De afbeelding was voor het eerst te zien op de première van Madonna’s wereldtournee op 31 mei in Tel Aviv, Israël. Tijdens het nummer Nobody Knows Me vloeit in een videomontage Madonna’s gezicht behalve in dat van Le Pen ook over in de paus en Mubarak. Le Pen wordt gevolgd door een personage dat lijkt op Adolf Hitler.

Na de show in Tel Aviv zei Le Pen: „We begrijpen waarom oude zangeressen die aandacht nodig hebben zulke stunts uithalen. Maar als ze dit in Frankrijk doet, zijn wij nog niet klaar met haar.” Madonna sluit het Europese deel van haar tournee af met een tweede concert in Frankrijk: op 21 augustus staat ze in Nice. NRC