Dit is een artikel uit het NRC-archief

Cultuur

Luisteren: de nieuwe plaat van Joss Stone, The Soul Sessions Volume 2

Deze week is op nrc.nl, exclusief in Nederland, de nieuwe plaat van de Engelse zangeres Joss Stone te beluisteren: ‘The Soul Sessions Volume 2. Stone heeft een vervolg gegeven aan haar succesvolle debuutalbum ‘The Soul Sessions’, vol covers.

Joss Stone.
Joss Stone. Foto Warner Music

Deze week is op nrc.nl, exclusief in Nederland, de nieuwe plaat van de Engelse zangeres Joss Stone te beluisteren: ‘The Soul Sessions Volume 2. Stone heeft een vervolg gegeven aan haar succesvolle debuutalbum ‘The Soul Sessions’, vol covers.

‘The Soul Sessions Volume 2’ bevat door Stone (echte naam Joscelyn Eve Stoker) vertolkte soulklassiekers zoals (For God’s Sake) Give More Power To The People (origineel van The Chi Lites), The Love We Had waarvan het origineel moet worden toegekend aan The Dells en The High Road (origineel van Broken Bells). De eerste single van het album is While You’re Out Looking For Sugar (origineel van The Honey Cone). Het album komt op vrijdag 20 juli officieel uit, maar is tot die tijd hier al te beluisteren:

Deze stream is geblokkeerd op basis van geografische informatie. De stream is alleen te beluisteren vanuit Nederland.

Over het album laat Stone weten:

“I really had fun revisiting The Soul Sessions idea and I’m really pleased with the results. I think there are some great songs on the album and I loved performing them with such brilliant musicians - so I hope people enjoy it.”

Het eerste album van de toen slechts zestienjarige Stone werd zeer goed ontvangen. NRC’s Jan Vollaard schreef destijds:

“Wonderkinderen doen zich niet alleen voor in de klassieke muziek, ook de soulmuziek kent sinds kort zo’n bovennatuurlijk talent. De zestienjarige Joss Stone zingt met de bezieling van een Engelse Aretha Franklin, onbedorven door de karaokewedstrijden die ze won. Platenbaas Steve Greenberg redde haar van een vluchtig Idols-scenario en koppelde haar aan serieuze begeleiders als Betty Wright en The Roots, die van Stones debuutalbum The Soul Sessions een mirakel van authentieke soul maakten.”

Haar eerste album ook nog eens beluisteren? Dat kan via Spotify:

Luister naar The Soul Sessions (2003) van Joss Stone op Spotify