Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Zorg

Leiderschapsadviseur Stephen Covey overleden

Archieffoto AP

Stephen Covey, auteur van de bestseller De Zeven Eigenschappen van Effectief Leiderschap uit 1989, is vandaag in een ziekenhuis overleden. Volgens zijn familie traden er complicaties op na een fietsongeluk van enkele maanden terug, zo meldt persbureau AP.

Covey werd 79 jaar oud, en is drie maanden na het ongeval overleden. Sinds april lag hij al in het ziekenhuis.

Van zijn meest succesvolle boek, dat in Amerika uitkwam onder de titel The Seven Habits of Highly Effective People, zijn er wereldwijd twintig miljoen exemplaren verkocht, in 38 talen. In het boek brengt Covey de boodschap over dat de meest effectieve mensen zeven gewoontes of routines hebben, waar ze hun succes aan te danken hebben. Iedereen beschikt over dergelijke routines, en kan het succes dus uit zichzelf halen volgens de adviseur.

Covey legt, naar aanleiding van zijn eigen boek, uit wat een paradigma is, en hoe dit ons leven volgens hem beïnvloedt:
http://www.youtube.com/watch?v=XwvTZ_m4rxo

Naast dit zelfhulpboek schreef de adviseur nog diverse boeken waarvan er meer dan een miljoen werden verkocht in de VS. Een van de opvolger heet The 8th habit.

De auteur werd beschouwd als een van de invloedrijkste organisatieadviseurs ter wereld. Het Amerikaanse tijdschrift Time zette hem zelfs in de lijst van 25 invloedrijkste Amerikanen. Nu staat het werk in de top 25 dat het blad maakte van de invloedrijkste managementboeken.