Kijktips

FILM

Bulletproof Monk (Paul Hunter, 2003, VS).

Een Tibetaanse monnik (Yun-Fat Chow) weet tijdens de Tweede Wereldoorlog een gebedsrol uit handen van de nazi’s te houden. Zestig jaar later wordt de rol alsnog gestolen door de Amerikaanse zakkenroller Kar (Sean William Scott, vooral bekend als de obscene Stifler uit de American Pie-reeks). Voorspelbaar. RTL 7, 20.30-22.35u.

The Sentinel (Clark Johnson, 2006, VS).

Michael Douglas speelt beveiligingsagent Pete Garrison, beveiliger en minnaar van First Lady Kim Basinger. Als er van binnenuit een aanslag op de president wordt gepleegd, wordt iedere agent onderworpen aan een leugentest. Garrison wordt plotseling verdacht door zijn voormalige vriend en protégé David Brecking-ridge (Kiefer Sutherland). Intrigerend plot, maar niet overal even onderhoudend. SBS 6, 20.30-22.45u.

ENTERTAINMENT

Good Christian Bitches.

In Amerika op de buis als GCB . De serie volgt Amanda Vaughn (Leslie Bibb), die na de dood van haar man terug verhuist naar haar geboortestad Dallas. Als blijkt dat haar man miljoenen stal van investeerders, raakt Amanda alles kwijt. En in Dallas wordt ze ook niet bepaald warm ontvangen: haar oud-klasgenoten zijn haar liever kwijt dan rijk en haar moeder bemoeit zich overal mee. Met een glansrol voor Kristin Chenoweth als de nieuwe ‘Queen Bitch’. Er valt helaas maar één seizoen van deze serie te genieten: in Amerika werd de serie ondanks een goed bekeken finale gecanceld. Net 5, 20.30-22.25u.

INFORMATIEF

Het uur van de wolf: Rolling Stones in exile.

Deze documentaire volgt de Rolling Stones tijdens hun ‘verbanning’ naar Frankrijk. In 1971 ontvluchtte de band Engeland wegens belastingproblemen. Het resultaat: het album Exile on Main Street, volgens velen het beste Stones-album ooit. Ned. 3, 22.45-23.50u.