Hevige gevechten in Damascus - ‘zwaarste sinds begin opstand’

Een vlag van de Syrische oppositie in de wijk Tadhamon. De foto is gisteren genomen. Foto Reuters / Shaam News Network

In de Syrische hoofdstad Damascus zijn vandaag opnieuw gevechten uitgebroken tussen opstandelingen en het regeringsleger. Inwoners van Damascus spreken van de zwaarste gevechten in de hoofdstad sinds de opstand tegen president Assad zeventien maanden geleden begon. Ze zijn getuigen van onder andere mortierinslagen en geweervuur.

Een activist laat aan persbureau Reuters weten dat er onder andere wordt gevochtend in de wijken Midan en Tadhamon, aan de zuidkant van de stad. Volgens de BBC verplaatsten de gevechten zich steeds meer van de buitenwijken richting het centrum van de stad.

Er wordt onder andere gevochten in Midan, aan de zuidkant van de stad.

Het is de tweede dag op een rij dat er flink wordt gevochten in Damascus. In de hoofdstad is het tot toe naar verhouding vrij rustig gebleven. Inwonerszijn overwegend loyaal aan Assad, maar het Syrische Vrije Leger heeft de druk de afgelopen weken opgevoerd.

Activisten melden dat er ook in andere steden wordt gevochten, onder andere in Hama en Idlib.

Beelden van gisteren, gemaakt in de wijk Kfar Sousa district, in het zuidwesten van Damascus.