Opinie

Gesmaakt

Zoals zoveel zomerdagen in Nederland begint ook deze zondag met stromende regen, maar klaart het in de middag op. We besluiten nog even naar het strand te gaan. Na een stevige wandeling is het tijd voor een biertje op een terras. Ik koop twee witbiertjes aan de bar en we zoeken een plekje. We vinden

Zoals zoveel zomerdagen in Nederland begint ook deze zondag met stromende regen, maar klaart het in de middag op. We besluiten nog even naar het strand te gaan. Na een stevige wandeling is het tijd voor een biertje op een terras. Ik koop twee witbiertjes aan de bar en we zoeken een plekje. We vinden een net verlaten tafeltje, schuiven de borden met vissengraten opzij en gaan zitten.

Na een tijdje komt de serveerster afruimen. Heeft het gesmaakt, vraagt ze. Uit balorigheid zeg ik: „Ja, heerlijk.” Vijf minuten later komt ze terug en legt de rekening op onze tafel.

Brigitte Kristel