Franse renner Chavanel verlaat Tour

Omega Pharma-Quickstep rider Sylvain Chavanel of France crosses the finish line during the individual time trial in the ninth stage of the 99th Tour de France cycling race between Arc et Senans and Besancon, July 9, 2012. REUTERS/Stephane Mahe (FRANCE - Tags: SPORT CYCLING)
Omega Pharma-Quickstep rider Sylvain Chavanel of France crosses the finish line during the individual time trial in the ninth stage of the 99th Tour de France cycling race between Arc et Senans and Besancon, July 9, 2012. REUTERS/Stephane Mahe (FRANCE - Tags: SPORT CYCLING) Sylvain Chavanel tijdens de individuele tijdrit in de negende etappe van de Tour. Foto Reuters / Stephane Mahe

De Franse wielrenner Sylvain Chavanel is afgestapt in de Ronde van Frankrijk. De renner van Omega Pharma-QuickStep moest al na 13 kilometer in de vijftiende etappe zijn remmen dichtknijpen.

Chavanel, nationaal kampioen tijdrijden, zou al enkele dagen last hebben van zijn luchtwegen. Hij stond op de 61ste plaats in het algemeen klassement op 1.17.50 van de Britse geletruidrager Bradley Wiggins. In 2010 won hij twee etappes in de Tour.

Na ruim 50 kilometer zag ook Vincent Jérôme zich genoodzaakt af te stappen. De Franse renner van Europcar stond 137ste in het klassement, op 2.18.23 van Wiggins.

Na het afstappen van de twee Fransmannen blijven er nog 160 renners in het peloton over. Dat waren er bij aanvang van de Tour nog 198.

De etappe van vandaag: