En dit gebeurde nog in het weekend

Dieven hebben vrijdagnacht ongeveer twintig trommels, een uniform en een vaandel gestolen van een schutterij in het Limburgse Hunsel. De voorwerpen hebben een waarde van naar schatting zo’n twintigduizend euro, meldde de politie gisteren. De spullen lagen in een gesloten aanhangwagen op een terrein van de schutterij, die werd meegenomen. Schutterijen werden in de Middeleeuwen opgericht door burgers voor het handhaven van de orde in een stad of dorp. Tegenwoordig hebben ze vooral een sociale, culturele en toeristische functie. (Novum)

Bij twee ongevallen op de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel op driehonderd meter afstand van elkaar zijn gisteren zes mensen gewond geraakt. Twee slachtoffers zijn naar een ziekenhuis gebracht met nekklachten en borstletsel. Bij een van de ongelukken waren zes en bij de andere twee auto’s betrokken, meldde de politie. Een van de slachtoffers moest door de brandweer worden bevrijd. Volgens de politie speelde drukte op de A20 bij beide ongevallen een rol. De weg ving verkeer op van de A13, die in de richting Den Haag wegens werkzaamheden was afgesloten. (Novum)