Dit is een artikel uit het NRC-archief
In beeld

Weer

Regen, regen en nog eens regen

Het kan u niet zijn ontgaan. Het regende dit weekend. Het regende veel, vaak en hard. En hoewel morgen de dag met zon begint, neemt de bewolking in de loop van de ochtend weer toe en wordt het weer grijs en regenachtig. Eén schrale troost. Ook op andere plekken in de wereld regent het. Van sportfans tot de Amerikaanse president: allemaal hadden we er last van. Maar het kan allemaal veel erger. Neem Japan. Daar kwamen de afgelopen dagen vijfentwintig mensen om het leven door overstromingen na aanhoudende regenval.
Door de aanhoudende regen dreigen de vakanties van veel campinggasten in het water te vallen. Dweilen na de zoveelste bui op een camping in de buurt van Delft.
Hollandse Hoogte / Roel Visser
Door hevige regenval had de hoofstad gisteren te maken met wateroverlast. Hier de Laagte Kadijk.
Hollandse Hoogte / Maurice Boyer
Een toeschouwer bij de door regen onderbroken tenniswedstrijd tussen Janko Tipsarevic en Juan Monaco in Stuttgart, Duitsland.
AFP / Thomas Kienzle
Londen maakt zich op voor de Olympische Spelen en maakt zich zorgen over de aanhoudende regen. Stop met regenen! Dat was gisteren zelfs het pleidooi in het hoofdredactioneel commentaar van de Britse krant The Times.
AP / Charlie Riedel
De Amerikaanse president Obama op campagnetournee in regenachtig Glenn Allen, Virginia.
AP / J. Scott Applewhite
Obama in Virginia.
Reuters / Jason Reed
Een cameraman en een fotograaf aan het werk bij het vriendschappelijke duel tussen Paris Saint-Germain en CSKA Moskou. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.
AFP / Alexander Klein
Didier Drogba verruilt Chelsea voor het Chinese Shanghai Shenhua. Daar werd hij gisteren als held onthaald. Zijn keuze voor Shenhua heeft niks met geld te maken, zei hij tegen de fans (in de stromende regen).
AP / Eugene Hoshiko
Japanse soldaten zijn op zoek naar vermiste personen in Aso. In die stad viel 75 centimeter regen in 72 uur. Vanwege hevige regenval heeft Japan te maken met grote overstromingen.
Reuters / Kyodo
Japan heeft vanwege hevige regenval te maken met overstromingen. Daarbij vielen zeker vijfentwintig doden. Het ergste noodweer is inmiddels voorbij.
In Legoland in Windsor, Engeland kwamen honderden mensen bij elkaar om het liedje 'Rain, Rain, Go Away!' te zingen. Vandaag staat bekend als St. Swithins Day en de legende stelt dat het weer op deze dag de komende veertig dagen en nachten zal aanhouden. Vandaar de sing-a-long.
AFP / Ben Stansall
Deelnemers aan de sing-a-long in Legoland.
AFP / Ben Stansall
Een regenboog boven de haven van Oxon Hill in de Amerikaanse staat Maryland.
AP / Alexa Brandon
In Upton Park, het stadion van West Ham United in Londen, vond gisteren een boxwedstrijd plaats. In de regen zagen toeschouwers hoe David Haye Dereck Chisora versloeg en de de zwaargewicht titels van de World Boxing Association (WBA) en World Boxing Organisation (WBO) veroverde.
Reuters / Eddie Keogh
Searchlight, Nevada had dit weekend te maken met flinke moessonregen (en een klein beetje zon).
Reuters / Gene Blevins
Toeschouwers kijken in de regen naar de FIVB Beach Volleyball Grand Slam in Berlijn.
Reuters / Thomas Peter
De honkbalwedstrijd tussen Chicago Cubs en de Arizona Diamondbacks lag vrijdag lange tijd stil vanwege de regen. Uiteindelijk wonnen de Cubs: 8-1.
AFP / Jonathan Daniel
In Londen werden dit weekend de Diamond League gehouden, een jaarlijkse serie atletiekwedstrijden. Toeschouwers keken in de regen toe.
AFP / Ben Stansall
Voetgangers lopen langs de Tower Bridge in regenachtig Londen.
AP / Jae C. Hong
Een zomerse foto dan. Omdat er na regen nu eenmaal zonneschijn komt. En die zon is er al in Macedonië, waar deze kinderen een duik nemen het Ohrid-meer. Overigens hebben de Balkanlanden te maken met een hittegolf en komt het kwik zo nu en dan boven de veertig graden Celsius. Ook niet ideaal.
AFP / Robert Atanasovski