Springsteen en McCartney geven show weg. Totdat de microfoon dicht gaat

FILE - This March 9, 2012 file photo shows Bruce Springsteen and the E Street Band performing at the Apollo Theater in New York. MusiCares announced Thursday, June 28, that Springsteen will be honored as the 2013 MusiCares Person of the Year in recognition of his extraordinary creative accomplishments as well as his significant charitable work. The 2013 MusiCares Person of the Year gala will be held on Feb. 8, 2013. (AP Photo/Evan Agostini, file)
FILE - This March 9, 2012 file photo shows Bruce Springsteen and the E Street Band performing at the Apollo Theater in New York. MusiCares announced Thursday, June 28, that Springsteen will be honored as the 2013 MusiCares Person of the Year in recognition of his extraordinary creative accomplishments as well as his significant charitable work. The 2013 MusiCares Person of the Year gala will be held on Feb. 8, 2013. (AP Photo/Evan Agostini, file) Bruce Springsteen in zijn element. Foto AP / Evan Agostini

Wie Bruce Springsteen uitnodigt weet: dat wordt urenlang feest. Zo geschiedde ook gisteravond in het Londense Hyde Park. Het optreden - al meer dan drie uur gaande - ging maar door. Totdat de microfoon van The Boss bruut werd dichtgedraaid. Het was mooi geweest.

En dat terwijl Springsteen juist Sir Paul McCartney op het podium had uitgenodigd. Samen speelden ze hits als I Saw Her Standing There en Twist and Shout. Maar een kans om daarna het publiek te bedanken was er niet meer bij. De microfoon werd uitgeschakeld en de twee rockhelden dropen in stilte af.

Zie hier:

De organisatie van Hard Rock Calling besloot het feest te eindigen, omdat Springsteen en de zijnen al meer dan een half uur over de afgesproken eindtijd heen zaten. In verband met geluidsoverlast zag de organisatie zich genoodzaakt in te grijpen.

‘Little Steven’: ga boeven pakken ofzo

Gitarist Steven Van Zandt is ‘pissed’. “Wanneer is Engeland een politiestaat geworden?”, aldus het E Street Bandlid op Twitter. Volgens Van Zandt houdt de band zich nooit aan de afgesproken eindtijd en heeft dat nooit eerder tot dit soort taferelen geleid:

Twitter avatar StevieVanZandt Steven Van Zandt Is there just too much fun in the world? We would have been off by 11 if we’d done one more. On a Saturday night! Who were we disturbing?
Twitter avatar StevieVanZandt Steven Van Zandt I’m sorry but I have to be honest I’m pissed. Like I said, it didn’t ruin the great night. But when I’m jamming with McCartney don’t bug me!

Volgens Van Zandt was de band zelfs om elf uur klaar geweest als ze nog één nummertje hadden gespeeld. Maar dat zat er dus niet in op deze zaterdagavond in Londen.

Bruce zelf, retweette zijn bandlid en sprak van een “episch” optreden:

Twitter avatar springsteen Bruce Springsteen Sir @PaulMcCartney joined Bruce and the E Street Band on stage last night at London’s @hardrockcalling. #EPIC http://t.co/gRIjRb1z

‘Hyde Park fail’

Voor zover de bewoners van de Londense binnenstad zich al ergerden aan het ‘lawaai’, heeft de organisatie zich in elk geval de woede van de gemiddelde liefhebber op de hals gehaald:

Twitter avatar KeirSimmonsITV Keir Simmons McCartney comes on, Springsteen says ‘I’ve been waiting for this for 50 years’ then after 2 songs ‘Hard Rock’Hard Park switch them off…
Twitter avatar KeirSimmonsITV Keir Simmons … so English, so embarrassing, so not rock and roll! #hydeparkfail
Twitter avatar StephenMerchant Stephen Merchant Ashamed to be British right now. Springsteen and McCartney playing Twist & Shout in Hyde Park and council pulled the plug cos of curfew. WTF
Twitter avatar dougiemcfly Dougie Poynter The guy that just pulled the plug on Springsteen and McCartney will not be getting laid tonight

Nog even nagenieten van wat The Boss wél mocht laten zien:

Samen met Sir Paul: