Marine Le Pen is geen fan van Madonna

Marine Le Pen met een hakenkruis op haar voorhoofd. Het kwam gister tijdens het concert van Madonna in Parijs slechts een fractie seconde in beeld, maar dat was lang genoeg voor het Front National, de partij van Le Pen, om er aanstoot aan te nemen.

Marine Le Pen met een hakenkruis op haar voorhoofd. Het kwam gisteren tijdens het concert van Madonna in Parijs slechts een fractie seconde in beeld, maar dat was lang genoeg voor het Front National, de partij van Le Pen, om er aanstoot aan te nemen.

Vandaag werd bekend dat het Front National de Queen of Pop aanklaagt wegens belediging.

De afbeelding van Le Pen kwam begin juni voor het eerst voorbij tijdens een show van Madonna in Tel Aviv. Tijdens het nummer Nobody Knows Me was op het scherm achter het podium een montage te zien waarin ook paus Benedictus en Hosni Mubarak voorbij komen. Vlak na Le Pens afbeelding is een personage te zien dat lijkt op Adolf Hitler.

Na de show in Tel Avis sneerde Le Pen:

“We begrijpen wel waarom oude zangeressen die aandacht nodig hebben zulke stunts uithalen. Maar als ze dit in Frankrijk doet, zijn wij nog niet klaar met haar.”

Toen de popdiva gisteren optrad in Parijs, waren tijdens Nobody Knows Me dan ook alle ogen gericht op het videoscherm. En als de afbeelding dan na 1 minuut 15 in beeld komt reageert het aanwezige publiek massaal:

Later deze week dient de partij een officiële aanklacht in, aldus een voorlichter aan persbureau Reuters.

    • Lex Boon