Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Media

Kijken: twee documentaires over Rutger Kopland

Over de dichter Rutger Kopland, die afgelopen week is overleden, zijn online enkele oude documentaire te vinden. Het zijn portretten met gesprekken en gedichten van de bekende psychiater en auteur.

In 2006 maakte TV Drenthe samen met RTV Noord de korte documentaire De taal van het verlangen.. Naast zijn dichterschap komt in deze gesprekken met Kopland ook zijn werk als psychiater (prof.dr.R.H.van den Hoofdakker) aan de orde. Verder zien we de hem als cabaretier, filmer, dichter en in gesprek met patiënten.

Bekijk hieronder een portret uit 1994 van Hans Sprakel: In grazige weiden, aan stille wateren