Directeur SCP beschikbaar voor ministerschap

Nederland, Utrecht, 01-08-08 Paul Schnabel © Foto Merlin Daleman Paul Schnabel: het ministerschap is een hondenbaan. Foto NRC / Merlin Daleman

Paul Schnabel, de directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau is beschikbaar voor een ministerschap. Dat zei hij vannacht in het Radio 1-programma De Overnachting.

De D66’er zei dat het twee jaar geleden al even aan de orde was dat hij minister zou worden tijdens een formatiepoging met D66.

“Toen heb ik gedacht: dat zou ik een hele mooie afsluiter van mijn carrière vinden.”

Schnabel, die dinsdag 64 wordt, werkt veertien jaar bij het SCP, een adviesorgaan van de regering en heeft al meerdere kabinetsvergaderingen bijgewoond. Hij wees erop dat hij veel ervaring heeft die hij kan meenemen.

Als hij minister zou worden, is de relatie met de Tweede Kamer een onderdeel waar hij aan zou moeten werken. “Dat is een onderdeel dat ik niet goed ken en het is wel heel essentieel voor het ministerschap.”

Schnabel denkt overigens niet dat hij wordt gevraagd, ‘maar je weet het nooit’. De directeur bekende dat hij twee jaar geleden meer op een ministerspost hoopte dan nu.

“Het is een hondenbaan, je wordt geleefd, tachtig uur per week.”

De D66’er heeft geen voorkeur voor een portefeuille.

    • Marije Willems