Witte trui voor een Alphenaar?

BMC Racing Team rider Tejay Van Garderen of the U.S. cycles in the Alps mountains during the 11th stage of the 99th Tour de France cycling race between Albertville and La Toussuire, July 12, 2012. REUTERS/Bogdan Cristel (FRANCE - Tags: SPORT CYCLING)
BMC Racing Team rider Tejay Van Garderen of the U.S. cycles in the Alps mountains during the 11th stage of the 99th Tour de France cycling race between Albertville and La Toussuire, July 12, 2012. REUTERS/Bogdan Cristel (FRANCE - Tags: SPORT CYCLING) REUTERS

Lang zoeken naar Nederlands succes in de Tour? Tejay Van Garderen (23) werd weliswaar geboren in het Amerikaanse Tacoma maar heeft een Nederlandse vader, reed twee jaar voor de Rabo-opleidingsploeg en werd in 2009 gekozen tot sportman van het jaar in Alphen aan den Rijn. Inmiddels rijdt hij voor BMC van Cadel Evans en zegt zich de namen van zijn Rabo-ploeggenoten nauwelijks nog te herinneren. In de rit naar La Toussuire zette hij zestig kilometer voor de eindstreep alles op alles om zijn kopman op weg te helpen naar de gele trui. Maar Evans kon hem niet volgen. De witte trui als beste jongere is voor Van Garderen een mooie troost.

    • Maarten Scholten