Werknemer van NedCar geniet van vakantie

Nog nooit is een aanvraag voor collectief ontslag zo goed ontvangen als deze week bij NedCar. Voor het eind van het jaar wordt er collectief ontslag aangevraagd voor de ruim 1.500 medewerkers van de Limburgse autobouwer, maar toch gaat in Born de vlag uit. Deze week werd namelijk ook bekend dat de VDL Groep, het Brabantse conglomeraat van Wim van der Leegte, NedCar voor het symbolische bedrag van een euro overneemt van het Japanse Mitsubishi. VDL hoopt in Born Mini’s te gaan bouwen in opdracht van BMW. De contracten met de Duitse autogigant zijn nog niet getekend maar vooruitlopend daarop beloofde VDL het personeel van NedCar al wel een aanvulling op de WW-uitkering tot 100 procent. En een baan vanaf begin 2015. Het wachten is nu op BMW, maar het personeel van NedCar gaat naar eigen zeggen vol vertrouwen op vakantie.