Weer stalorders voor Froome

LtoR, Tour de France 2011 winner, Australia's Cadel Evans, Overall leader's yellow jersey, British Bradley Wiggins, Great Britain's Christopher Froome and Italy's Vincenzo Nibali ride in the 148 km and eleventh stage of the 2012 Tour de France cycling race starting in Albertville and finishing in La Toussuire-Les Sybelles, center eastern France, on July 12, 2012. AFP PHOTO / JOEL SAGET
LtoR, Tour de France 2011 winner, Australia's Cadel Evans, Overall leader's yellow jersey, British Bradley Wiggins, Great Britain's Christopher Froome and Italy's Vincenzo Nibali ride in the 148 km and eleventh stage of the 2012 Tour de France cycling race starting in Albertville and finishing in La Toussuire-Les Sybelles, center eastern France, on July 12, 2012. AFP PHOTO / JOEL SAGET AFP

Vorig jaar in de Vuelta zag Chris Froome al hoe het niet moest. Hoe verder de ronde vorderde, hoe meer hij uitsteeg boven het niveau van kopman Bradley Wiggins. Om als tweede te eindigen, op slechts 13 tellen achter Juan José Cobo en vóór Wiggo. Toch rijdt hij weer braaf in dienst van de ervaren kopman. In een split second vergat hij zichzelf even op La Toussuire, miljoenen veerden op. Werd de Tour toch nog spannend? Froome hield de benen stil en voegde zich naar de tactiek van Sky. „Froome gaat de Tour winnen”, voorspelde oud-Tourwinnaar Bjarne Riis, die in 1996 ploeggenoot Jan Ullrich eronder hield. Nu moet Froome het zelf nog geloven.

Maarten Scholten