Uitgelicht zondag

None

Film

Tooth Fairy. (Michael Lembeck, 2010, VS). Slecht ontvangen door critici, maar commercieel een groot succes. Dwayne ‘The Rock’ Johnson speelt de agressieve ijshockeyer Derek Thompson die als bijnaam The Tooth Fairy (de tandenfee) heeft, omdat hij tegenspelers vaak tanden uit de mond slaat. Als hij op een nacht een dollar steelt die zijn vriendin bij haar dochtertje onder haar kussen heeft verstopt, om te ruilen voor een verloren tand, neemt de echte tandenfee (Julie Andrews) wraak. Derek moet twee weken lang voor tandenfee spelen.RTL 4, 20.00-22.05u.

Lucky Number Slevin. (Paul McGuigan, 2006, VS). Slevin Kelevra (Josh Hartnett) wordt gekidnapt door mannen van ‘The Boss’ (Morgan Freeman), die hem aanzien voor zijn vriend Nick. The Boss draagt Slevin op om de zoon van een concurrerende maffiabaas, ‘The Rabbi’ (Ben Kingsley), te vermoorden. Slevin raakt verzeild in een oorlog tussen beide maffiabazen en moet zich eruit zien te kletsen. De film won twee Milan International Film Festival awards, zowel de prijs voor de beste acteur als die voor de beste film.RTL 7, 20.00-22.10u.

Entertainment

Glee. Hoewel deze Amerikaanse serie het grootste deel van zijn glans is verloren (de plotlijnen zijn vaak zwak en het gebruik van muziek is lang niet meer zo charmant als in het eerste seizoen), is deze aflevering zeer de moeite waard. Footballcoach Beiste (Marie Dot-Jones, die voor deze rol zomaar kans zou kunnen maken op een Emmy Award) komt op school met een blauw oog, waardoor de meiden van Gleeclub beginnen te vermoeden dat ze thuis wordt geslagen – en vervolgens compleet de plank misslaan door Chicago’s Cell Block Tango ten gehore te brengen. RTL 5, 19.00-20.00u.

De Sint Willebrord sessies, vol. 1: Sporthuis Hubert. Vrolijke making of van een wieler-cd. In maart dit jaar kwamen onder andere Guus Meeuwis, Freek de Jonge en Michael Boogerd bij elkaar in wielerwerkplaats Sporthuis Hubert om in acht dagen tijd een cd op te nemen. De opbrengsten daarvan gaan naar Artsen zonder Grenzen. Het resultaat: ingetogen en vrolijke nummers over wielrennen. In de woorden van Joost Prinsen en Frank Lammers: „Het leven is een kermiskoers/een rondje om de kerk”.Ned. 1, 01.10-02.05u.

Informatief

Andere Tijden Sport. Oud-olympisch bokser Arnold Vanderlyde zoekt in deze aflevering van Andere Tijden Sport zijn oude rivaal Félix Savón op. De Limburger werd drie keer Europees kampioen en acht keer Nederlands kampioen. Alleen van de Cubaan Savón wist hij nooit te winnen. Ned. 1, 22.15-23.00u.

The reckoning. Een paar jaar geleden ook al eens uitgezonden, maar met de recente veroordeling van de Congolese krijgsheer Thomas Lubanga in het achterhoofd erg interessant. In deze documentaire zijn de beginjaren van het Internationaal Strafhof in Den Haag in beeld gebracht. Het Strafhof is de eerste permanente rechtbank die individuen kan aanklagen voor oorlogsmisdaden en genocide. Zonder internationale steun is dat niet zo makkelijk. Ned. 2, 00.00-00.59u.

Sport

Studio Sport: wielrennen Tour de France. In de veertiende etappe fietsen de renners van Limoux naar Foix, een rit van 191 kilometer met twee cols van de eerste categorie en één van de tweede. De etappe is pittig. Parijs is nog ver.Ned. 1, 14.10-17.25u.