Sprinter Veelers is zevende Nederlandse Tour-uitvaller

Tom Veelers is de zevende Nederlandse deelnemer die uitgevallen is in de Tour de France. Vrijdag stapte de renner Argos-Shimano in de etappe naar Annonay-Davézieux af omdat hij niet genoeg hersteld was van de bergetappes eerder deze week. „De afgelopen drie dagen [in de Alpen] braken me op. Vooral de etappe van donderdag heeft superveel kracht gekost”, zei hij tegen de NOS.

Veelers, aangesteld als sprintpiloot in zijn ploeg, kreeg een vrije rol toen sprinter Marcel Kittel zich na twee dagen koers terugtrok uit de Tour. In de vierde etappe sprintte de Nederlander naar een derde plaats, de beste klassering van een Nederlander in deze Tour.

Van de achttien Nederlandse deelnemers die in Luik aan de 99ste Tour de France begonnen – het hoogste aantal sinds 1991 – zijn er nu nog maar elf over. Met name de massale valpartij vorige week vrijdag had grote gevolgen voor het Nederlandse contingent. Maarten Tjallingii, Wout Poels, Rob Ruijgh, Lieuwe Westra, Bauke Mollema en Robert Gesink waren Veelers om uiteenlopen redenen al voorgegaan.