SP

Een actuele passage in het programma van de SP. In Nieuw vertrouwen schrijft de partij: „Als je ziek bent of een handicap hebt moet je kunnen vertrouwen op de beste zorg. Dan moet je niet hoeven vrezen [...] dat je leed wordt verkocht aan een omroep.” De SP verwijst naar de gestaakte tv-show van RTL 4 en Eyeworks vanuit het VUmc. In de passages over de publieke omroep hinkt de SP op twee benen. „De omroep verdient bescherming én verdere ontwikkeling.” De situatie in Hilversum blijft dus bij het oude, maar moet ook veranderen. „De fusies kunnen doorgang vinden”, stelt de SP, „mits die worden gesteund door de omroepen zelf”. Verder komt er een onafhankelijker kijkwijzer, zet de overheid zich in om de onafhankelijke (regionale) pers overeind te houden en krijgen de creatieve makers van films en muziek beter betaald voor hun werk.