PVV

De kruistocht van de PVV tegen de publieke omroep gaat door. In het verkiezingsprogramma Hún Brussel, óns Nederland stelt de partij: „We bezuinigen flink op de staatsomroep. Die doet te veel dingen die heel goed door commerciële zenders kunnen worden gedaan. Nederland 1 lijkt vaak op een commerciële zender. De staatomroep is ook veel te links.”

De PVV haalt een oude motie van Kamerlid Bosma van stal: Radio 2 zendt minstens 35 procent Nederlandstalige muziek uit. Minister Van Bijsterveldt (Media, CDA) weigerde daarop zich te bemoeien met de inhoud van de programmering. De PVV wil „flink minder subsidie voor de staatsomroep”, maar noemt nergens de 600 miljoen euro (op een budget van 800 miljoen) die de partij zou willen schrappen. Ook onder het kopje ‘cultuur en omroep’ stelt de PVV: „op elk openbaar gebouw wappert de Nederlandse vlag”.