PvdA

In het verkiezingsprogramma van de PvdA, Nederland sterker en socialer, ligt de nadruk op modern mediagebruik. De partij noemt vrije onbelemmerde toegang tot internet een burgerrecht. Iedereen in Nederland krijgt recht op een „supersnelle internetverbinding”.

Een onafhankelijke, brede publieke omroep is voor onze pluriforme samenleving van groot belang, aldus de PvdA. „Veel bekeken evenementen zoals het EK voetbal mogen niet achter een decoder verdwijnen.” De ingezette samenwerking tussen de omroepen moet worden doorgezet. De publieke omroep moet ook op internet haar publieke rol als onafhankelijke nieuwsaanbieder kunnen vervullen. De PvdA wil dat de regionale omroepen behouden blijven en niet opgaan in de landelijke publieke omroep. Plus: moderner auteursrecht, geen downloadverbod, geen sites blokkeren.