Maar personeel Peugeot vreest zwarte zomer

De werknemers van het Franse PSA Peugeot Citroën wacht een moeilijke zomer. Voor het eerst in ruim 20 jaar gaat PSA een fabriek sluiten en daardoor moeten ruim 8.000 werknemers vrezen voor hun baan. Het slechte nieuws komt niet echt als een verrassing, want het gaat al een tijd niet goed met Peugeot. Waar de Duitse autobouwers BMW en Volkswagen recordwinsten boeken door de export naar onder andere China, heeft de Franse autobouwer het heel moeilijk. In de eerste zes maanden van dit jaar is het verlies opgelopen tot 700 miljoen euro. In Zuid-Europa is de verkoop ingestort. Het aandeel PSA daalde vanochtend naar het laagste punt in ten minste 25 jaar. Het personeel van PSA hoopt nu dat president Hollande zijn verkiezingsbelofte nakomt en een „parade van ontslagen” zal voorkomen. Maar of dat lukt valt te bezien. Volgens de top van PSA zijn de loonkosten simpelweg te hoog opgelopen.