Driehuis naar Buitenhof

Kees Driehuis volgt Clairy Polak op als presentator bij het zondagse discussieprogramma Buitenhof, op Nederland 1. Driehuis is eindredacteur van het journalistieke onderzoeksprogramma Zembla en presenteert sinds 1989 de kennisquiz Per seconde wijzer. Drie maanden geleden werd bekend dat Clairy Polak het Radio 4-programma De Klassieken gaat presenteren.

Buitenhof, gemaakt door VARA, VPRO en AVRO, wordt bij toerbeurt gepresenteerd door Driehuis, Pieter Jan Hagens (namens de AVRO) en Marcia Luyten (die per september VPRO-presentator Peter van Ingen vervangt).

Driehuis (60) werkt sinds 1974 bij de VARA. Hij was onder meer redacteur bij de televisieprogramma’s van Sonja Barend. Eerder was hij een van de presentatoren van het actualiteitenprogramma Nova en hij is al jarenlang in december de voice-over van het Sinterklaasjournaal.

Buitenhof begint na de zomer aan zijn vijftiende seizoen. Het politieke debatprogramma begon in 1995 als vervanging van Het Capitool.