Badr Hari denkt dat politie lekte

Advocaat Bénédicte Ficq heeft namens kickboxer Badr Hari aangifte gedaan tegen de Amsterdamse politie wegens schending van het ambtsgeheim. Volgens Ficq publiceert dagblad De Telegraaf „zodanig specifieke en nieuwe informatie” uit het opsporingsonderzoek naar een mishandeling op 30 juni dat van een „open, communicatieve verbinding” sprake moet zijn tussen de politie en de krant. „In De Telegraaf wordt openlijk verwezen naar politiebronnen.” De Telegraaf ontkent de politielek. Badr Hari staat momenteel in de belangstelling vanwege zijn affaire met Estelle Cruijff, echtgenote van Ruud Gullit.

Op 30 juni werd een man zeer ernstig mishandeld in een skybox van de Amsterdam Arena tijdens dancefeest Sensation white. Kickboxer Badr Hari was daar in de skybox maar merkte niets van de mishandeling, zegt hij. Volgens Ficq is Hari in De Telegraaf stelselmatig als dader van de mishandeling neergezet.