Aarzelende zon

None

Het einde van het wisselvallige weer is nog niet in zicht. Een westelijke stroming vanaf de Oceaan krijgt voorlopig nog alle ruimte om storingen te vervoeren in de richting van ons land. Vanochtend vallen er flinke buien. Vooral in de zuidelijke provincies kan plaatselijk veel regen vallen. Bovendien kan het soms even onweren.

Vanuit het noordwesten wordt het vanmiddag geleidelijk droger met een aarzelend zonnetje. Bij een meest matige westenwind wordt het niet warmer dan 16 of 17 graden. Vanavond en vannacht worden de opklaringen breder. Later kan er langs de kust ook weer een regen- of onweersbui vanaf zee binnendrijven. Morgen vallen er op meer plaatsen buien. Opnieuw gaan sommige buien vergezeld van onweer. Langs de kust krijgen opklaringen in de middag de overhand.

Landinwaarts blijft het bij kortstondige zonnige momenten. De temperatuur stagneert bij een graad of 17. Maandag begint overwegend droog maar in de westelijke stroming nadert een volgende storing met rasse schreden. De bewolking neemt toe en in de loop van de middag gaat het alweer regenen. Dinsdag valt er nog een enkele bui, met soms ook even ruimte voor de zon. Woensdag voert een zuidwestenwind tijdelijk iets warmere lucht aan. Mogelijk stijgt het kwik tot boven de 20 graden.