Welke nummers op ‘Greatest hits’? Fans Osdorp Posse mogen het zeggen

Def P van Osdorp Posse in rappende actie. Foto Hollandse Hoogte / Bart Muhl

Osdorp Posse, een hele generatie is er mee opgegroeid. De Amsterdamse hiphopgroep brengt dit jaar een verzamelalbum uit en laat zijn fans bepalen welke hits op die plaat komen. Leuk, vooral omdat de kans dat jouw keuze ook echt op het album terecht komt groot is. Want liefst honderd songs zal de ‘greatest hits’-plaat tellen.

Gelukkig is platenmaatschappij Cloud 9 Music wel zo slim om de plaat niet letterlijk ‘Greatest hits’ te noemen, maar gewoon een verzamelalbum.

En Osdorp Posse heeft in twintig jaar bovendien natuurlijk ook behoorlijk wat meer dan honderd nummers gemaakt. In 2009 ging de band uit elkaar.

Def P hoopt dat de fans er een goed verzamelalbum van maken

Medeoprichter van de band Pascal Griffioen, beter bekend (wat heet, wereldberoemd in Nederland) als Def P, is blij met het initiatief. Hij zegt:

“Mooi om te zien dat de Osdorp Posse na 23 jaar nog steeds iets te weeg brengt. Ik hoop dat de fans er een goed verzamelalbum van zullen maken.”

Fans kunnen vanaf maandag stemmen op hun favoriete hits van de Amsterdamse rappers. Om je wat op gang te helpen hieronder alvast wat echte greatest hits die het sowieso wel zullen halen.

Dan hoef je daar niet meer te luisteren en kun je tussen al die andere vele tientallen nummers op zoek naar een originelere bijdrage voor het verzamelalbum. De plaat wordt 14 september uitgebracht.

Origineel Amsterdams:

Moordenaar:

Harder dan te hard:

    • Niels Posthumus