Weer

Hoeveel dieptepunten kan een zomerseizoen hebben? In ieder geval was deze vrijdag de 13de niet om over naar huis te schrijven en morgen is het nog frisser en in het zuiden van het land ook natter. Klein lichtpuntje is dat het vanaf zondag minder wisselvallig is en dat het weer langzaam begint op de warmen.

Maar allereerst nog een wisselvallige en frisse zaterdag, te wijten aan twee storingen vanuit België en vanaf de Noordzee. We worden dus van meerdere kanten belaagd, met grote verschillen tussen Noord- en Zuid-Nederland. Het zuiden krijgt de volle laag terwijl het noorden redelijk ongeschonden blijft.

Na een avond met op veel plekken droog weer en een aantal opklaringen, loopt het weer dicht met wolken en begint het overal te regenen, bij maxima rond 13 graden.

Morgen start de dag veelal bewolkt met regen, maar in de loop van de ochtend wordt het in de noordelijke helft van het land vanuit het westen meest droog, met zelfs af en toe zon. In het zuiden blijft het langdurig regenen met in Zeeland en Brabant rond 30 mm meerslag. Het wordt niet warmer dan 15 tot 17 graden.

Vanaf zondag een stuk minder nat. Nog wel een paar buien, maar tussendoor ook langdurig droog met zon. Geleidelijk wordt het warmer.