Video: de liefde tussen een man en zijn surfende geit

Dana McGregor is zelf dol op surfen en dacht dat de geiten zijn passie zouden delen. En dat doen ze.

Het nieuws kwam onder onze aandacht door een gortdroog berichtje van persbureau AP:

 

Surfing goats ride waves in Southern California
Eds: APNewsNow. AP Video. With AP Photos. For global distribution.

SAN ONOFRE STATE BEACH, California (AP) — Two goats named Goatee and Pismo are wowing California beachgoers with their surfing skills. The goats’ owner, Dana McGregor, says he taught his goats to surf because he loves to ride the waves and thought they would like it, too.

De bijbehorende beelden van de videodienst van het persbureau laten precies zien wat er wordt beloofd. Twee geiten, Goatee en Pismo, op een surfplank.

Eigenaar Dana McGregor is zelf dol op surfen en dacht dat de geiten zijn passie zouden delen, vertelt hij in de rechttoe-rechtaan video van AP. Dat is het verhaal. Niet meer en niet minder. Een opmerkelijk schouwspel wellicht, dat hooguit de vraag oproept of het niet een beetje zielig is voor de beestjes.

Onderstaande video, dat afgelopen najaar al online verscheen, laat echter zien dat er veel meer achter zit. En dat het alles behalve zielig is. Er is sprake van echte liefde. Liefde tussen een man en zijn geit.

Sinds dit najaar is het leven voor Dana en Goatee (Facebook) alleen maar mooier geworden. Pismo werd namelijk geboren en uiteraard al snel op een surfplank gezet.

Dana, Goatee en Pismo in actie zien? Ze zijn te bewonderen op hun vaste surfplek: San Onofre State Beach in de Amerikaanse staat Californië.

    • Lex Boon