Uitgelicht

Runners sprint through the tunnel at the entrance to the bullring near a El Pilar fighting bull during the fourth running of the bulls at the San Fermin festival in Pamplona July 10, 2012. Several runners suffered light injuries in the fastest run (two minutes and twenty-two seconds) so far in this festival, according to local media. REUTERS/Vincent West (SPAIN - Tags: ANIMALS SOCIETY)
Runners sprint through the tunnel at the entrance to the bullring near a El Pilar fighting bull during the fourth running of the bulls at the San Fermin festival in Pamplona July 10, 2012. Several runners suffered light injuries in the fastest run (two minutes and twenty-two seconds) so far in this festival, according to local media. REUTERS/Vincent West (SPAIN - Tags: ANIMALS SOCIETY) REUTERS

Film

Death at a Funeral. (Frank Oz, 2007, Duit/GB/NL/VS). Melige Britse klucht waarin de begrafenis van acteur Matthew Macfadyens vader ontaardt in totale chaos. Oorzaken: onder andere het gebruik van ‘valium’, in werkelijkheid een hallucinatiemiddel, en de plotselinge komst van de dwerg Peter (Peter Dinklage, Game of Thrones) die beweert een relatie te hebben gehad met de overledene. De film zet de slapsticktraditie goed voort. Er werden twee remakes van gemaakt: een Hindiversie, Daddy Cool, en een gelijknamige Amerikaanse komedie, waarin Peter Dinklage terugkeerde voor zijn rol als dwerg.Ned. 3, 20.25-21.55u.

Twilight. (Catherine Hadwicke, 2008, VS). Succesvolle tienerfilm zweeft tussen romantiek en horror. De nukkige Bella (Kristen Stewart) verhuist van het zonnige Phoenix naar het altijd regenachtige Forkes, in de noordwestelijke staat Washington. Daar wordt ze verliefd op de mysterieuze vampier Edward (Robert Pattinson), die glittert in de zon. De film probeert het typische tienergenre te vermijden. Verwacht veel stiltes vol gepijnigde blikken, maar ook een goede soundtrack en sterk acteerwerk van Pattinson. De vijfde en laatste film in de serie verschijnt eind dit jaar in de bioscoop.RTL 5, 20.30-23.00u.

Donnie Brasco. (Mike Newell, 1997, VS). Niet te verwarren met het sciencefictionachtige Donnie Darko. In dit misdaaddrama gaat FBI-agent Johnny Depp undercover bij de maffiafamilie Bonanno onder het alias Donnie Brasco, ‘de Juwelenman’. Hij raakt bevriend met Benjamin ‘Lefty’ Ruggiero (Al Pacino), die in Brasco een pupil ziet. Hoe langer Brasco zich bij de maffiabende begeeft, hoe meer hij zich één van hen gaat voelen. Maar hij weet ook dat hij op een dag Lefty zal moeten verraden.RTL 7, 20.30-23.05u.

Le Fils de l’Épicier. (Éric Guirado, 2007, Fra). Nicolas Cazalé speelt Antoine, die de grote stad moet verlaten om zijn ouders te helpen met het runnen van de groentewinkel in de Franse Provence. Antoines vader (Daniel Duvall) heeft een hartaanval gehad en mag met zijn rijdende winkel de omliggende dorpjes niet meer af. Antoine moet zich leren aanpassen aan de omgeving waar hij opgroeide, en dat gaat niet zonder problemen. Regisseur Guirado deed voor dit komisch drama onderzoek naar het leven op het platteland. Hij sprak onder andere met ouderen voor wie de rijdende winkel of de postbode het enige aanspreekpunt van de dag zijn.Canvas, 21.20-23.00u.

Entertainment

Top Gear. Hammond doet mee aan de jaarlijkse stierenrennen in Pamplona. Daarmee wil hij zich voorbereiden op de test van de Lamborghini Murcielago Roadster: hij wil gewend zijn aan de stoot adrenaline die op gevaarlijke momenten door je lijf raast. Spannende beelden van een mooie traditie of walgelijke vertoning van risicozoekers? Oordeel zelf.Veronica, 20.30-21.30u.

Over de kop. Deze talkshowquiz met Johan Overdevest onderzoekt het gedrag van mensen. In deze aflevering: „Wie is dat toch?” Hoe reageren mensen als ze worden begroet door iemand van wie ze geen idee wie het is? Cabaretier Carolier Borgers en judoka en dj Dennis van der Geest proberen de reacties van die mensen te voorspellen.Ned. 2, 21.05-22.00u.

De Vloer Op. „Hé jonge God van me.” „Oude doos van me.” In deze negende aflevering van het twaalfde seizoen krijgen acteurs opnieuw een improvisatieopdracht van regisseur Peter de Baan. De spelers zijn niet voorbereid en moeten vanuit het niets een scène spelen. Dit keer met ondermeer Gijs Scholten van Aschat en Anniek Pheifer.Ned. 2, 22.55-23.20

Informatief

Olympiapoker. De Duitse sportjournalist Jens Weinreich werkt al twintig jaar in de sportwereld. Voor de documentaire Olympiapoker wil hij te weten komen wie het IOC aanwijst als gastland voor de Olympische Winterspelen in 2018. Iedereen wil wel gastland zijn, maar de regels voor de concurrentiestrijd zijn volgens Weinreich allesbehalve transparant. Eén ding is duidelijk: het financiële risico van de concurrentiestrijd ligt bij de mogelijke gastlanden en – steden. Het IOC wint altijd.WDR, 23.15-00.45u.

Sport

Studio Sport: wielrennen Tour de France. Vandaag leggen de renners het langste parcours af in de Tour: 220 kilometer, van Saint-Jean-de-Maurienne naar Annonay-Davézieux. De twaalfde etappe speelt zich af in het middengebergte, van de Savoie naar de Ardèche. Overigens is 220 kilometer niet de grootste afstand die ooit is afgelegd in de Tour. In 1920 moesten de renners maar liefst 485 kilometer afleggen van Les Sables d’Olonne naar Bayonne. De winnaar van die etappe, Firmin Lambot, deed er iets meer dan 19 uur over.Ned. 1, 11.00-17.25u.