Rijksministerraad over het begrotingstekort van het rijksdeel Curaçao

Nederland, Den Haag, 13-07-2012. Foto Maarten Hartman. Schotte ( midden ) arrivert op het Binnenhof voor de Ministerraad , in dit geval de Rijksministerraad. Overgenomen van de Wereldomroep : Het kabinet Schotte vindt het advies van het College Financieel Toezicht (Cft) voor Nederlandse bemoeienis met de financi‘le huishouding van Curaao voorbarig en onnodig. ÒAls het Cft anderhalve maand geduld zou hebben dan zou het zien dat we de besparingen op de gezondheidszorg daadwerkelijk door kunnen voeren.Ó Dat verklaart premier Schotte die last minute besloot om toch vrijdag aan de Rijksministerraad in Nederland deel te nemen. Het Cft adviseerde dinsdag 10 juli de Rijksministerraad om in te grijpen in de financi‘le huishouding van Curaao omdat die de begroting van 2012 niet volgens de normen van de Rijkswet sluitend krijgt. Overgenomen van Wikipedia : Gerrit Schotte (Willemstad, 9 september 1974) is een Curaaos politicus en minister-president van Curaao. Schotte is ook de huidige leider van Movementu Futuro Korsou (MFK). In de Curaaose eilandsraadverkiezingen van 2010 werd de MFK de tweede partij met vijf zetels in de eilandraad. MFK vormde een bestuur samen met Pueblo Soberano en Partido MAN op 4 september.[1] Deze coalitie is het eerste kabinet van Curaao na de ontmanteling van de Nederlandse Antillen op 10 oktober 2010. Schotte is dan de eerste minister-president van Curaao.
Nederland, Den Haag, 13-07-2012. Foto Maarten Hartman. Schotte ( midden ) arrivert op het Binnenhof voor de Ministerraad , in dit geval de Rijksministerraad. Overgenomen van de Wereldomroep : Het kabinet Schotte vindt het advies van het College Financieel Toezicht (Cft) voor Nederlandse bemoeienis met de financi‘le huishouding van Curaao voorbarig en onnodig. ÒAls het Cft anderhalve maand geduld zou hebben dan zou het zien dat we de besparingen op de gezondheidszorg daadwerkelijk door kunnen voeren.Ó Dat verklaart premier Schotte die last minute besloot om toch vrijdag aan de Rijksministerraad in Nederland deel te nemen. Het Cft adviseerde dinsdag 10 juli de Rijksministerraad om in te grijpen in de financi‘le huishouding van Curaao omdat die de begroting van 2012 niet volgens de normen van de Rijkswet sluitend krijgt. Overgenomen van Wikipedia : Gerrit Schotte (Willemstad, 9 september 1974) is een Curaaos politicus en minister-president van Curaao. Schotte is ook de huidige leider van Movementu Futuro Korsou (MFK). In de Curaaose eilandsraadverkiezingen van 2010 werd de MFK de tweede partij met vijf zetels in de eilandraad. MFK vormde een bestuur samen met Pueblo Soberano en Partido MAN op 4 september.[1] Deze coalitie is het eerste kabinet van Curaao na de ontmanteling van de Nederlandse Antillen op 10 oktober 2010. Schotte is dan de eerste minister-president van Curaao.