Ophef Amerikaans olympisch tenue

This product image released by Ralph Lauren shows U.S. Olympic athletes, from left, swimmer Ryan Lochte, decathlete Bryan Clay, rower Giuseppe Lanzone and soccer player Heather Mitts modeling the the official Team USA Opening Ceremony Parade Uniform. As an official outfitter of the U.S. Olympic and Paralympic Teams, Ralph Lauren has designed Team USA’s Official Opening and Closing Ceremony Parade Uniforms as well as a unique collection of village wear apparel and accessories which embodies the spirit of American athleticism and sportsmanship. (AP Photo/Ralph Lauren)
This product image released by Ralph Lauren shows U.S. Olympic athletes, from left, swimmer Ryan Lochte, decathlete Bryan Clay, rower Giuseppe Lanzone and soccer player Heather Mitts modeling the the official Team USA Opening Ceremony Parade Uniform. As an official outfitter of the U.S. Olympic and Paralympic Teams, Ralph Lauren has designed Team USA’s Official Opening and Closing Ceremony Parade Uniforms as well as a unique collection of village wear apparel and accessories which embodies the spirit of American athleticism and sportsmanship. (AP Photo/Ralph Lauren)

In het Amerikaanse Congres is gisteren ophef ontstaan over de tenues van de Amerikaanse atleten op de Olympische Spelen. Die zijn ontworpen door het Amerikaanse label Ralph Lauren, maar worden geproduceerd in China, ontdekte de tv-zender ABC News. Dit terwijl de Amerikaanse textielindustrie zwaar te lijden heeft onder de wereldwijde economische crisis en de werkloosheid in deze sector stijgt. Enkele Congresleden reageerden woedend op het Amerikaanse olympisch comité. De tenues, die ongeveer 2.000 dollar per stuk kosten, zouden volgens hen in de VS gemaakt moeten worden. AP